Nieuwsbrief

Nicole Homeijer en Sharon Tollenaar zijn samen de oprichters van ‘Optimaal Zelfstandig’.

Na jarenlang, vanaf 2010 als collega’s gewerkt te hebben  besloten wij samen een bedrijf te starten. Op 06 juni 2016 liepen wij trots bij de Kamer van Koophandel naar buiten, nadat we ons bedrijf hadden geregistreerd.

Een van onze kernwaarden is, dat we op een laagdrempelige en warme manier ons werk doen. Als men ons belt, dan nemen we op. Als men iets vraagt, dan gaan we het in goed overleg regelen. Als men met de handen in het haar zit en het even niet meer weet, dan staan we klaar om te helpen.

Niet alleen van 09.00 tot 17.00, maar ook in goed overleg buiten kantoortijden. Wij maken geen afspraken om op de bank met een kopje thee over mogelijke uitdagingen te praten, wij rijden naar hen toe en ‘loodsen’ onze cliënten door moeilijke momenten. Met name de rituelen in de randen van de dag. Zowel s ’ochtends, als s ’avonds. 

Deze informele manier van ondersteuning past ons goed. Daarbij is het van belang dat wij als onderneming goed in kaart brengen waar onze grenzen liggen. Dat wij duidelijk maken wat onze doelgroep in wisselwerking met hun systeem mag verwachten van ons. En dat we alle stromen van informatie op ordentelijke wijze afhandelen en dat er een gedegen systeem bestaat voor alle risico’s en situaties die zich kunnen voordoen. Want begeleiden blijft mensenwerk. Daar moet je in de procedures en werkwijzen aan de voorkant helder en transparant over zijn. En in kaart brengen waar iemand terecht kan en de manier waarop het wordt afgehandeld.

Daarom, na vijf jaar, willen wij al deze zaken goed op orde brengen. Ten eerste omdat wij rekenschap verschuldigd zijn aan alle mensen die wij begeleiden. Maar ook omdat wij geloven dat de zorg terug moet naar de menselijke maat. Minder verspilling, meer persoonlijke aandacht en minder wisseling. Wij zouden graag willen groeien. En dat vraagt om legitimiteit van onze activiteiten. Dat willen we graag voor elkaar krijgen door het verkrijgen van de HKZ-certificering.

En met trots kunnen wij zeggen dat wij op 30 juni 2021 onze HKZ-certificering gehaald hebben!