Gespecialiseerde jeugdhulp

Optimaal Zelfstandig heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren met diverse problematieken. Wij werken samen aan oplossingen die een positief effect hebben op het hele gezin. Waar nodig ondersteunen we ouders met de uitdagingen waar ze soms dagelijks tegenaan lopen. Wij praten niet alleen over situaties, wij komen wanneer de moeilijke momenten spelen. Dus als er bijvoorbeeld tijdens het ochtend- of avondritueel zaken spaak lopen, dan komen wij op dat moment om de ouders bij te staan en samen op zoek te gaan naar nieuwe manieren en structuren.

Wij verzorgen ook de communicatie tussen verschillende partijen die bij het gezin zijn betrokken, zoals school, behandelaar, specialist of therapeut.

Wij werken zelfstandig vanuit een PGB, maar kunnen ook worden ingezet als onderaannemer van een gecontracteerde zorginstelling.

Wij bieden uitkomst bij complexe hulpvragen waar een passend aanbod niet wordt gevonden in de reguliere zorg.

Daarnaast bieden wij kortdurende ondersteuning bij een gerichte en enkelvoudige hulpvraag.

Wij zijn HKZ gecertificeerd. Dit houdt in dat wij kwaliteitsmanagmentsystemen, registraties en protocollen op orde hebben en voldoen aan alle wet- en regelgeving.